Zeneiskolai beiratkozás

Tisztelt Szülő/Törvényes képviselő!

A Liszt Ferenc Zeneiskola felvételt hirdet a 2020/2021. tanévre.

A zeneiskolában az előképző évfolyamok tanulói 2×45 percben, csoportos oktatás keretein belül ismerkedhetnek a zenetanulás alapjaival.
Az előképző évfolyam után a következő hangszereket lehet választani: furulya, fuvola, klarinét, szaxofon, vadászkürt, tenorkürt, trombita, harsona, tuba, zongora, hegedű, brácsa, gordonka, gitár, ütőhangszer, magánének valamint népi hegedű.
A hangszeres órák egyéni oktatás keretében zajlanak. A tanórák 2×30 percesek, a tehetségesebb növendékek esetében 2×45 perc. Hangszer mellett szolfézs kötelezőtárgyat is tanulnak tanulóink heti 2×45 percben. Az ügyesebb növendékek később a zeneiskola zenekaraiban muzsikálhatnak.A zeneiskolába  felvételt nyert vonós, fa- és rézfúvós, gitár szakos növendékek az iskolától hangszert tudnak kölcsönözni. Zongora szakra csak saját hangszerrel rendelkezőket veszünk fel.
A növendékeknek félévenként  térítési- vagy tandíjat kell fizetniük.
Jelentkezni 6-22 éves korig lehet.

A zeneiskolai pótfelvételire a 2020/2021. tanítási évre vonatkozóan 2020. szeptember 1-én és 2-án 14.00-18.00 óráig kerül sor. 

Jelen tájékoztatónk a 2020/2021. tanévre történő zeneiskolai beiratkozással kapcsolatos fontos feladatokat tartalmazza.

A zeneiskolai jelentkezés lehetőségei

Szolfézs előképzőbe, ill. hangszertanulás folytatására való jelentkezés:

  • Amennyiben gyermeke még nem tanult intézményünkben, ill. tanult már, de jelenleg nem áll iskolánkkal tanulói jogviszonyban, akkor be kell nyújtani a jelentkezési kérelmet a zeneiskolába. Kérjük, hogy gyermeke zeneiskolai beíratását lehetőség szerint online módon intézze a KRÉTA rendszer e-Ügyintézési felületén keresztül, amelyet a https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap elérhetőségen talál meg a Beiratkozás nem tankötelezettséget teljesítő jogviszonnyal – BNTTJ címsor alatt.

A beiratkozáshoz kapcsolódóan az 1. sz. melléklet „Beiratkozási lap a 2020/2021. tanévre és Szülői nyilatkozat” dokumentum kitöltésére, aláírására és     csatolására van szükség.

A KRÉTA rendszerben történő elektronikus beíratáshoz az alábbi linkek alatt talál segítséget. Beiratkozás nem tankötelezettséget teljesítő jogviszonnyal: https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=17761154

Beiratkozás KRÉTA rendszer hozzáférés nélkül: https://www.youtube.com/watch?v=N4uXSDBvj8M&feature=share&fbclid=IwAR1OrfbntFF_5mu_U73PjFzYfl-ezDWIA2RvRlSw2q819RQUIo2kHB2Udwk

  • Gyermeke beíratását az 1. sz. melléklet „Beiratkozási lap a 2020-2021. tanévre és Szülői nyilatkozat” dokumentum kitöltésével, aláírásával és az
  • lfzeneiskola@altisk2-szekszard.sulinet.hu címre történő visszajuttatásával is intézheti. 
  •  
  • Amennyiben az elektronikus úton történő beiratkozás az Ön számára nem megoldható, intézményünk lehetőséget biztosít a személyes ügyintézésre is. 

Iskolánkban a jelentkezések személyes benyújtására 9.00-12.00 óráig nyílik lehetőség az előre egyeztetett időpontban.

Elérhetőségeink: Tel: 74/511-028; E-mail: lfzeneiskola@altisk2-szekszard.sulinet.hu

Tájékoztatásul jelezzük, hogy a gyermek a beiratkozással automatikus felvételt nyer intézményünkbe.